+32 475/49.18.52 frankgruwez@hotmail.com

De beste stranden van Frankrijk

Frankrijk is een van de favoriete vakantiebestemmingen voor Nederlanders om verschillende redenen. Ten eerste ligt het land niet ver weg en kan per auto bereikt worden. Daarnaast is Frankrijk veelzijdig en heeft een groot aanbod van diverse rondreizen zoals culturele reizen, avontuurlijke reizen, wintersport, fiets- en wandelvakanties, culinaire reizen en, wat het meeste aantrekt, zon-, zee- en strandvakanties. 

Het land heeft zelfs op het gebied van zonvakanties ook een breed aanbod wat te danken is aan de geografische ligging. De drie aangrenzende wateren (het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee) trekken samen met de diversiteit van de natuur vakantiegangers aan met verschillende voorkeuren. Om de juiste keuze te maken voor de perfecte strandvakantie, heeft rondreisvergelijk.nl een lijst van de beste stranden in Frankrijk gemaakt.

Middellandse Zee

Het woord Middellandse Zee brengt al brengt warme en aanngename associaties naar boven en dan maakt het niet uit welk land eraan ligt. Maar als we het woord Middellandse Zee en Frankrijk bij elkaar zetten, hebben we het over iets totaal anders! Dankzij de mooie badplaatsen, veel zon en prachtige stranden en goede faciliteiten en accommodaties is het geen verrassing dat de Franse stranden aan de Middellandse Zee  de beroemdste ter wereld zijn. Bezoek een van de aantrekkelijke badplaatsen aan deze kustlijn, zoals Cassis vlakbij Marseille. Hoewel Cassis niet erg bekend is in tegenstelling tot de andere badplaatsen in de buurt, zoals St. Tropez, heeft het toch dezelfde charme maar is wel beter betaalbaar. Gelegen aan de Golf van St. Tropez, is Sainte Maxime, een prachtige badplaats die veel meer ontspannen en ingetogen is dan zijn glamoureuze buurman. Het strand hier heeft ook een Blauwe Vlag onderscheiding, wat betekent dat het strandgebied schoon en milieuvriendelijk is.

Atlantische Oceaan

De Atlantische kust van Frankrijk staat ook bekend om zijn prominente en kwalitateits badplaatsen. Van noord tot zuid kunt u wel een badplaats vinden die aan uw wensen voldoet. Het zuidelijke deel van de Atlantische kust van Frankrijk, niet ver van Spanje, is het surfcentrum van het land en biedt veel populaire en zeer mooie badplaatsen. De meest bekende badplaats is toch wel Biarritz vlakbij de Spaanse grens. Behalve dat het strand van Biarritz erg aantrekkelijk is, heeft de stad zelf ook iets te bieden; hier vindt u een grote invloed van de Basken en de Baskische cultuur. In tegenstelling tot Biarritz is Cap Ferret een charmante en minder bezochte bladplaats met kleine houten huisjes en verse vis. Deze badplaats is een optie voor mensen die van rustige plekjes houden.

Bretagne

De Bretonse kust is ook erg geliefd als strandbestemming in Frankrijk. Hier vindt men witte zandstranden en rotsachtige baaien met indrukwekkende kliffen die voor adembenemende panorama’s zorgen. Er zijn ook vele eilanden voor de kust van Bretagne die geweldig zijn om te wandelen en te zonnen. Quiberon, La Baule en Belle-île zijn hebben perfecte stranden waar je behalve zonnen en zwemmen ook heerlijk kunt genieten van de plaatselijke cuisine en een gezellige shopping sessie kunt maken. Vakantiewoning Frankrijk

B&b’s zijn populair in Frankrijk

Steeds meer mensen gaan vaker eens een weekje er tussen uit. Velen gebruiken deze tweede vakantie om eens een kijkje te nemen in een ander regio in Frankrijk. Wat nog niet zo bekend is, is dat je zo’n extra vakantie prima kunt maken door gebruik te maken van een van de bed en breakfast Frankrijk. Even weg zonder alles mee te moeten slepen. Ook is een bed en breakfast in Frankrijk ideaal om een overnachting te maken tijdens een lange autorit. Wilt u een b&b kopen in Frankrijk?  Dan zit je hier goed. Bed en breakfast Frankrijk betekent genieten van de rust, aangezien deze verblijfsvorm meer is dan een kamer huren. Bij bed en breakfast Frankrijk hoort een heerlijk Frans ontbijt en kun je afspreken ‘s avonds mee te dineren. Daarnaast bestaat in veel bed en breakfast Frankrijk de gelegenheid om een lunchpakket te maken voor onderweg, mocht dat gewenst zijn. Met andere woorden bed en breakfast Frankrijk is de ideale uitvalsbasis om een streek eens echt te ontdekken en volop te genieten. b&b overnemen frankrijk